Întrebări şi răspunsuri

Intrebari frecvente GPL(propan-butan) auto

‘GAZAUTO – IMPORT’ srl vă răspunde:

GPL-ul uzează motorul?

  • Nu ! Chiar se reduce uzura motorului! Acest fapt se întîmplă mai ales la pornirile pe timp rece pentru ca GPL-ul nu spală lubrifierea uleiului de pe pereţii cilindrilor. Motoarele moderne pe benzină se pretează excelent pentru conversia pe gaz.
  • GPL auto este curat, nu conţine apă sau alte impurităţi, are o ardere completă şi nu generează depuneri calaminice pe pistoane, bujii sau segmenţi;
  • GPL nu se amestecă cu uleiul, nu conduce la degradarea acestuia garantînd utilizarea uleiului în condiţii de siguranţă pînă la termenul precizat de producator;

De ce exista ingrijorări faţă de acest sistem?

  • Cea mai mare parte a îngrijorărilor asupra siguranţei este PERCEPŢIA şi lipsa de familiarizare cu acest sistem. Ca şi toţi ceilalţi combustibili, GPL-ul este inflamabil şi de aceea trebuie manevrat în siguranţă şi cu atenţie. Din acest motiv, industria a luat măsuri stricte şi tehnologii avansate pentru asigurarea siguranţei. Chiar şi asa GPL-ul este ocazional victima unor articole de ziar alarmante asupra unor accidente izolate – de multe ori indiferent de cauzele producerii lor.

Poate sa mearga masina si pe gaz si pe benzină?

  • Este optiunea dumneavoastră. Puteţi să circulaţi pe benzina sau pe gaz. Administrarea ultimelor sisteme de motorizari duale (gaz –benzina), se face astfel încît performanţele să fie la fel de bune indiferent de combustibilul utilizat.

Sunt afectate performantele maşinii?

  • Sunt foarte puţine diferenţe între performanţele motorului pe GPL şi cel pe benzină. Chiar dacă în unele cazuri puterea poate să scada cu pînă la 10% în cazul unui sistem pe injecţie lichidă, performanţele pot creşte cu 5%. Unii şoferi spun că manevrabilitatea creşte şi pentru cineva care conduce o maşină pe motorină sunt evident mai puţine noxe.

Exista dezavantaje în folosirea GPL-ului auto?

  • În practică transformarea unui autovehicul pentru a putea funcţiona pe gaz implică inconveniente minore. Cea mai importantă dintre ele ar fi reducerea spaţiului din portbagaj. Pierdere a puterii de accelerare este mica si cresterea in greutate a masinii cu aproximativ 50 de kg.